vind de weg naar onze kijkwoning
Group 6

Villabouw met Woningbouw Taelman: waar ecologie en architectuur samenkomen

De knoop is doorgehakt: je gaat bouwen! Mag het voor jou net dat tikkeltje meer zijn? Een woning volledig uitgetekend naar jouw droombeeld? Dan is villabouw op maat de perfecte keuze voor jou. Alles is mogelijk: je wil een rustieke, authentieke villa met veel natuurlijke materialen, een warm kleurgebruik én omgeven van het groen? Of net een super strakke moderne villa met alles erop en eraan? Dan ben je bij Woningbouw Taelman aan het juiste adres. Keuzestress? Geen nood: ook een mix van landelijk en modern is evengoed mogelijk: combineer een klassiek of landelijk exterieur met een modern, open en minimalistisch interieur om die extra wauw-factor toe te voegen aan jouw toekomstige thuis. Aan de slag om jouw droomwoning, of beter droomvilla, te bouwen!

Een villa bouwen met Taelman? Dat is exclusief én ecologisch bouwen

Een eigen villa bouwen? Da’s de droom van vele mensen! Een villa, dat staat voor luxueus én comfortabel wonen. Elke dag thuiskomen in een oase van rust, met voldoende ruimte om in het weekend je gasten te kunnen ontvangen: wat wil je nog meer? Als je zelf je villa bouwt, kan je alles naar eigen smaak beslissen: ben je helemaal wild van eikenhouten inbouwkasten? Is een keuken afgewerkt in natuursteen jouw grote droom? Aan jou de keuze! Wij bouwen jouw villa volgens jouw behoeften en die van je gezin. Daarbovenop staat Taelman je bij in je keuze wat betreft ecologisch en duurzaam materiaalgebruik.

De materiaalkeuze maakt de villa

Een villa valt of staat met de materiaalkeuze. Bouw je een landelijke villa, dan werk je vanzelfsprekend met andere materialen en grondstoffen dan bij het bouwen van een moderne villa. Elke Taelman-villa heeft wel één zelfde kenmerk: om het exclusieve karakter van je villa te bewaren, is het van groot belang om met hoogkwalitatieve en duurzame materialen te werken. Een kort overzicht.

* Natuursteen

Natuursteen is momenteel volledig ‘on trend’. Met natuursteen kan je zowel de binnenkant als de buitenkant van jouw villa afwerken. Een binnenmuur in natuursteen geeft de ruimte net dat vleugje meer intimiteit en gezelligheid. Ook je keukenwerkblad geef je een luxueuze makeover met natuursteen, denk bijvoorbeeld maar aan het populaire marmer. Wat de gevelbekleding betreft kan je kiezen voor een duurzame natuursteen zoals graniet, leisteen of zelfs kalksteen. Perfect om je villa te voorzien van een klassevolle uitstraling, uiteraard mét een lange levensduur!

* Parket

Parket is de verzamelnaam voor alle hardhouten vloeren die gemaakt zijn uit massief hout. Traditioneel bestond parket steeds uit eikenhout, maar tegenwoordig is er een brede waaier aan houtsoorten waaruit je kan kiezen: notelaar, esdoorn, kastanje, … Een parketvloer bestaat volledig uit natuurlijke materialen, wat een warme, gezellige uitstraling aan je villa geeft. Het is niet alleen aangenaam om op te lopen, maar eveneens zeer duurzaam. Hét ideale materiaal dus om de vloer van jouw exclusieve villa mee af te werken!

* Rieten dak

Wil je echt alle standaarden doorbreken, dan kies je voor een rieten dak. Het is niet alleen out of the box, klassevol en prachtig om te zien, maar vooral ook heel duurzaam. Geen enkele andere vorm van dakbedekking komt in de buurt van de duurzaamheid van riet. Een rieten dak vereist daarbovenop geen verdere isolatie. Kortom, je betaalt iets meer dan voor een dak met pannen of leien, maar je krijgt er ook heel wat voor terug. Kies voor een rieten dak, en geef een exclusief én duurzaam cachet aan je villa!

Villabouw met Woningbouw Taelman

Kies je voor het bouwen van jouw villa voor Woningbouw Taelman, dan kies je voor zekerheid. Door de jaren heen hebben we ons als geen ander gespecialiseerd in landelijke én moderne villabouw. Meer dan 2.000 tevreden klanten in West- en Oost-Vlaanderen genieten intussen ten volle van hun villa, woning, appartement of loft. Met 5 generaties vakmanschap en ervaring streeft ons familiebedrijf dan ook dagelijks naar een optimale tevredenheid bij al onze klanten. Wat onze villa’s zo uniek maakt? Niet alleen ons oog voor architectuur, maar ook het belang dat wij hechten aan duurzaam en energiezuinig bouwen, zorgt voor unieke én ecologische realisaties. Hét adres voor jouw droomvilla? Woningbouw Taelman!

Geïnteresseerd in villabouw met Woningbouw Taelman na het lezen van dit artikel? Ontdek hier onze meest recente villabouw realisaties, in landelijke of moderne stijl!

Benieuwd
naar meer?

Vraag onze brochure aan

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief

vind de weg
naar onze
kijkwoning.

Boek je afspraak