vind de weg naar onze kijkwoning
Group 6
200619 Wge 34
  • Home
  • Nieuws
  • 5 bijzondere elementen van Site Leiestraat in Sint-Baafs-Vijve

5 bijzondere elementen van Site Leiestraat in Sint-Baafs-Vijve

In 2016 startte Woningbouw Taelman met het woonproject op de voormalige vlassite van de familie Lambrecht in Sint-Baafs-Vijve. Dit project, vlakbij het gezellige dorpsplein en de oude Leiearm, kan op verschillende vlakken als een bijzondere realisatie beschouwd worden.

1. Uitstekende woon-leefomgeving

Woningen Caanthe Viewgolden Eye

Het gezellige dorp Sint-Baafs-Vijve is landelijk gelegen, maar vormt tegelijk een uitstekende uitvalsbasis voor iedereen met een actief en boeiend levend. In Wielsbeke, waarvan Sint-Baafs-Vijve een deelgemeente is, is ten eerste veel werkgelegenheid. Waregem heeft dan weer heel wat te bieden op vlak van entertainment. In de paardenhoofdstad van Vlaanderen is altijd wel iets te beleven. Met zijn ligging draagt Site Leiestraat dan ook bij tot een goede werk-privébalans.

2. Tal van authentieke elementen

Lineau Met Alleenstaande Woningen

Het woonproject bevindt zich op de site van het vroegere vlasbedrijf Lambrecht, een van de grootste vlasbedrijven in onze regio. Om de rijke geschiedenis van het familiebedrijf in ere te houden, zijn op de site verschillende authentieke elementen bewaard gebleven. Zo is het grote appartementsgebouw Golden Eye gebouwd op dezelfde plaats als de grote, voormalige vlasschuur. Ook de stenen ervan zijn hergebruikt als onderlaag. Ook de historische kasteelmuur tussen de site en het dorpsplein bleef staan. Ten slotte werd een deel van de oude roterij omgevormd tot bistro Lin’eau, tegenwoordig het kloppende hart van de site.

3. Natuur in overvloed

Site

Bovendien bevindt Site Leiestraat zich in een prachtig groen gebied. Blikvanger is natuurlijk de Leie en het bijhorende natuurgebied op de Oude Leiearm. Ook aan de overkant van de oevers is het landschap uitgestrekt en groen. Elke natuurliefhebber kan hier zijn hart ophalen!

4. Uitgesproken, energievriendelijke toparchitectuur

Golden Eye Met The View

In meerdere fases worden op de site verschillende woningen opgetrokken. Er werd gestart met de appartementen van het Golden Eye-gebouw, daarna The View, zes nieuwe stadswoningen, vijf open woningen op de achterkant van de site en er komt nog een hypermodern appartementsblok. Een belangrijke constante voor al de gebouwen is de uitgesproken, heel sterke architectuur. Waar mogelijk werd die gekoppeld met erfgoed met als resultaat mooie, spectaculaire gebouwen die bovendien zeer energievriendelijk zijn.

5. Toegankelijk voor iedereen

Alleenstaande Woningen

Centraal op de site bevindt zich een open plein dat niet alleen toegankelijk is voor bewoners, maar ook voor de andere inwoners van Sint-Baafs-Vijve. Het kan zo onder meer gebruikt worden voor evenementen waar iedereen gezellig kan samenkomen.

Meer weten over dit project? Contacteer ons gerust voor meer info!

Wil je meer info over villabouw?

Neem contact op met één van onze medewerkers.
Bekijk ons aanbod bouwgrond Ik wil gecontacteerd worden

Benieuwd
naar meer?

Vraag onze brochure aan

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief

vind de weg
naar onze
kijkwoning.

Boek je afspraak